Innovation

JÄMNARE YTFINISH MED PROBLEMLÖSAREN CHRYSO®FiniSafe

27 May 21
Handskura färsk betongyta

Att betong härdar snabbare när solen skiner är nog något alla som jobbar med betong har upplevt. Ytan blir hårdare än vad glättmaskinen klarar av, du sliter för att handskura betongen där maskinen inte kommer åt och du kämpar med att vattna ytan för att få liv i betongen. Men att vattna betong har tyvärr en rad nackdelar. Slutresultatet blir flammigt och det finns risk för delamininering – att den översta ytan släpper efter en kort tid. När du tillför vatten blir det också en obalans i betongens kvalitet och prestandan blir helt enkelt sämre.

För att råda bot på problemet har Chryso tagit fram produkten FiniSafe som gör ytan lättarbetad utan att få de negativa effekterna som du får när du vattnar betongen. Produkten jobbar med att ta isär cementkornen och på så sätt bromsa hydratiseringen vilket gör betongen mjuk att jobba med och du får ett slutresultat med jämn färg som du med stolthet kan leverera till din kund.

– Våra kunder använder Finisafe dagligen för att underlätta ytarbeten och höja ytfinishen, både inom prefab-tillverkade betongelement och fabrikslevererad betong, berättar Marcus Hermansson på Chryso.

Finisafe är designad att reagera snabbt med cementpastan vilket ger möjligheten att jobba snabbare med ytan när tiden blir knapp.

Man ser även en fördel med tydligt minskad arbetsbelastning på personalen, då axlar får ta en stor del av belastningsskador.

  • Fördelar med FiniSafe
  • Passar lika bra på fabriksbetong som på prefabricerade betongelement.
  • När den applicerats kan betongen få andra ytbehandlingar utan ytterligare förberedelser
  • Underlättar för färgad och borstad betong
  • Ger en snyggare ytfinish

Vill du veta mer om CHRYSO®FiniSafe, kika på filmen nedan eller kontakta någon av våra säljare.

Other news

Utläggning av avjämningsmassa med pump
Innovation
11/11/22

5 FÖRDELAR MED CEMFLOOR

En avjämningsmassa som passar alla golvsystem, sparar tid och pengar och dessutom är lätt att producera och leverera. Chryso Nordic vågar lova att CemFloor är precis så bra som den låter. Ta del av de 5 bästa fördelarna med produkten – med Chryso Nordics VD Thomas Orrbeck. CemFloor är en avjämningsmassa som är anpassad för…
5 FÖRDELAR MED CEMFLOOR
Utnämning
03/10/22

NY BUSINESS UNIT INOM SAINT-GOBAIN HIGH PERFORMANCE SOLUTION: CONSTRUCTION CHEMICALS

Efter förvärvet av GCP Applied Technologies, är vi glada att kunna annonsera nyskapandet av Construction Chemicals Business Unit inom Saint-Gobain High Performance Solutions. Denna nya business unit inkluderar: – Chryso‘s nuvarande verksamhet – GCP Specialty Building Materials (SBM) utanför Nord Amerika (SBM Nord America kommer bli en del av Saint-Gobain regionala verksamhet). – GCP Specialty Construction Chemicals (SCC)…
NY BUSINESS UNIT INOM SAINT-GOBAIN HIGH PERFORMANCE SOLUTION: CONSTRUCTION CHEMICALS
SAINT-GOBAIN COMPLETES ITS ACQUISITION OF CHRYSO
Förvärv
30/09/21

SAINT-GOBIAN HAR FÖRVÄRVAT CHRYSO

I enlighet med tillkännagivandet den 20 maj 2021 meddelar Saint-Gobain att man idag har slutfört förvärvet av Chryso, en ledande global aktör på marknaden för byggkemikalier. Chryso tillhandahåller högpresterande tillsatsmedel för hållbart byggande, vilket i synnerhet bidrar till att avsevärt minska betongens koldioxidavtryck. Företaget sysselsätter 1 300 personer runt om i stora delar av världen,…
SAINT-GOBIAN HAR FÖRVÄRVAT CHRYSO